Bemutatták a gyomaendrődi települési értéktár ékességét, a Magyar Autoszex Tyúkgalambot

ÁLLAT
2015 szeptember 27., 13:02
comments 70

Galambkiállítást nyitottak meg Gyomaendrődön, innen átadom a szót a békési Beol.hu-nak:

"A rendezvény kiemelt célja volt, hogy a Forgách Sándor által Gyomaendrődön kinemesített, jelenleg a települési értéktárban is számontartott magyar autosex tyúkgalamb ismertsége növekedjen és a háztáji gazdálkodásokba újra bekerüljön, mivel kiváló húshasznú fajtáról van szó."

– írja a Beol.hu.

Ilyen egy autoszex tyúkgalamb:

autosex tyúkgalamb
De igazából az autoszex dolog nem olyan érdekes, csak arra utal, hogy rögtön látni a fiókák nemét, amint kibújnak a tojásból. A tyúkgalamb azt jelenti, hogy nagysága eléri, sőt meghaladja a csirkéét, és a testformája is hasonlít a tyúkéhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.