Berlusconi szerint teljesen demokratikus volt a Krím elszakadása, mert a krími nők imádják Putyint

külföld
2015 szeptember 27., 15:53
comments 85

Silvio Berlusconi nemrég tért haza az Oroszország által annektált Krímből, ahol az eddigi legjelentősebb nyugati politikusként reprezentált Vlagyimir Putyin orosz elnök oldalán. Most egy beszédben foglalta össze tapasztalatait.

photo_camera AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / ALEXEI DRUZHININ

A négyszeres olasz exminiszterelnök szerint teljesen demokratikus volt az Oroszország által megrendezett választás, ahonnan kizárták a nemzetközi megfigyelőket, és ahol a választásra jogosultak 87 százalékának 93 százaléka arra szavazott, hogy Oroszországhoz csatlakozzon a félsziget.

Ezt az is bizonyítja, hogy, mint Berlusconi a saját szemével látta, a krími nők rendszeresen Putyin karjaiba omlanak, azt kiabálva, hogy „Vlagyimir, köszönjük!”.

Putyin jelenleg a világ elsőszámú politikai vezére Berlusconi szerint.

A 79 éves Berlusconi egyébként a partvonalra került az olasz politikában, és egyre nehezebben tudja egyben tartani pártját, a Forza Italiát. A vasárnapi beszédében azt is elmondta, hogy újra teljes erővel visszatér a politikába. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.