Berlusconi szerint teljesen demokratikus volt a Krím elszakadása, mert a krími nők imádják Putyint

Silvio Berlusconi nemrég tért haza az Oroszország által annektált Krímből, ahol az eddigi legjelentősebb nyugati politikusként reprezentált Vlagyimir Putyin orosz elnök oldalán. Most egy beszédben foglalta össze tapasztalatait.

AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / ALEXEI DRUZHININ

A négyszeres olasz exminiszterelnök szerint teljesen demokratikus volt az Oroszország által megrendezett választás, ahonnan kizárták a nemzetközi megfigyelőket, és ahol a választásra jogosultak 87 százalékának 93 százaléka arra szavazott, hogy Oroszországhoz csatlakozzon a félsziget.

Ezt az is bizonyítja, hogy, mint Berlusconi a saját szemével látta, a krími nők rendszeresen Putyin karjaiba omlanak, azt kiabálva, hogy „Vlagyimir, köszönjük!”.

Putyin jelenleg a világ elsőszámú politikai vezére Berlusconi szerint.

A 79 éves Berlusconi egyébként a partvonalra került az olasz politikában, és egyre nehezebben tudja egyben tartani pártját, a Forza Italiát. A vasárnapi beszédében azt is elmondta, hogy újra teljes erővel visszatér a politikába. (Reuters)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.