Magyarország nem néz előre, csak hátra, ezért nem akar multikulturalizmust

politika
2015 szeptember 27., 14:12
comments 483

Interjút adott a magyar kormányszóvivő a brit konzervatív Sunday Telegraphnak. Ebben visszautasította Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnökének megjegyzéseit. A holland brüsszelokrata szerint

"a sokféleség jelenti a jövőt a világban, és jobb, ha az EU keleti népei hozzászoknak ehhez."

Nem úgy Kovács Zoltán szerint, aki elmondta a brit konzervatív lapnak:

"Timmermans vízióival ellentétben mi nem látunk a jövőbe. Viszont látjuk a múltat, így azt is, hogy szerintünk nem volt sikeres a multikulturalizmus a nyugat-európai országokban, ezért el akarjuk kerülni ezeket a hibákat."

Sőt, ez Európai Bizottság második emberének azért sem kellene semmit modania Magyarországgal kapcsolatban, mert nem élt itt soha. Ezért nem is kellene kioktatnia minket, mondta Kovács, aki szerint egyébként xenofóbnak vagy rasszistának nevezni a magyar kormány politikáját a legolcsóbb érv, amivel csak el akarják terelni a témát a magyar kormány kritikusai.

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.