Nem deportál elég lendületesen Németország az Európai Bizottság szerint

migráció
2015 szeptember 27., 18:01
comments 104

A Frankfurter Allegemeine Zeitung vasárnapi különszáma, a FAS szerint az Európai Bizottság adminisztratív levelekben bírálja a berlini vezetést, amiért az nem hajtja végre az elutasított menedékkérők kitoloncolásáról szóló szabályok végrehajtásáról.

Az EB szerint tavaly 128 ezer ember volt Németországban tartózkodási jogcím nélkül, a hatóságok azonban közülük csak 34 ezret szólítottak fel a távozásra, 22 ezren tettek eleget ennek. A kitoloncolásoknak Németországban a tartományi kormányoknak kellene érvényt szerezni, de ők – akár pénzügyi, akár kapacitásbeli, akár politikai okokból, de – nem hajlandóak erre túlságosan.

A FAS szerint a német kormány reagálni fog a kritikára: úgy tervezik, kedden elfogadják a menekültügyi reformcsomagot, amiben a deportálások hatékonyabbá tételéről is szó lesz.

Arról is ír a német lap, hogy a német hatóságok szerint a magukat szíriainak mondó menedékkérők nagyjából tíz százaléka rendelkezik hamisított papírokkal.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.