Nem deportál elég lendületesen Németország az Európai Bizottság szerint

2015 szeptember 27., vasárnap 18:01
105

A Frankfurter Allegemeine Zeitung vasárnapi különszáma, a FAS szerint az Európai Bizottság adminisztratív levelekben bírálja a berlini vezetést, amiért az nem hajtja végre az elutasított menedékkérők kitoloncolásáról szóló szabályok végrehajtásáról.

Az EB szerint tavaly 128 ezer ember volt Németországban tartózkodási jogcím nélkül, a hatóságok azonban közülük csak 34 ezret szólítottak fel a távozásra, 22 ezren tettek eleget ennek. A kitoloncolásoknak Németországban a tartományi kormányoknak kellene érvényt szerezni, de ők – akár pénzügyi, akár kapacitásbeli, akár politikai okokból, de – nem hajlandóak erre túlságosan.

A FAS szerint a német kormány reagálni fog a kritikára: úgy tervezik, kedden elfogadják a menekültügyi reformcsomagot, amiben a deportálások hatékonyabbá tételéről is szó lesz.

Arról is ír a német lap, hogy a német hatóságok szerint a magukat szíriainak mondó menedékkérők nagyjából tíz százaléka rendelkezik hamisított papírokkal.

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt