Nem találták meg a másfél milliárdos spanyol lottószelvény igazi tulajdonosát

külföld
2015 szeptember 27., 18:10
comments 54

Három éven át hiába keresték egy 4,7 millió eurót (1,48 milliárd forint) érő elhagyott lottószelvény igazi tulajdonosát Spanyolországban.

photo_camera Ez nem az a spanyol lottószelvény, de egy spanyol lottószelvény. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE

A papírdarabot 2012 júniusában hagyták az északnyugat-spanyolországi La Coruna egyik lottózójában egy asztalon. A boltvezető már majdnem a kukába dobta, amikor észre vette, hogy a szelvény az előző napi sorsoláson milliós összeget nyert.

A hatóságok akciót indítottak a jogos tulajdonos felkutatására, és a hét végén lejárt határidőig jelentkeztek is 270-en, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy övé a szerencsés szelvény.

Ilyen esetekben rendszerint a szelvény megtalálóját illeti a nyeremény, ezúttal azonban egy bíróság úgy rendelkezett, hogy az összeget csak azután fizethetik ki, hogy tisztáztak vele kapcsolatos minden jogi igényt - írta vasárnapi számában az El Periódico című lap.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.