4646-szor verte ki jeltolmácsokra a siketek videochates segélyvonalával visszaélő férfi

külföld
2015 szeptember 28., 09:00
comments 75

Siketeknek indított videochates segélyvonalat egy floridai vállalkozás, a ZVRS. Saját szoftverük segítségével a siketek jeltolmácsokkal tudnak videochatelni, akik aztán segítenek nekik ügyes-bajos dolgaikban.

Volt egy visszatérő ügyfelük, a brooklyni David Marcano is. Ő azonban a cég által most benyújtott vádirat szerint

nem élt, hanem visszaélt a szolgáltatással.

A perirat szerint Marcano minden esetben arra használta a szoftvert, hogy a nemi szervét mutogassa a ZVSR jeltolmácsnőinek.

Ráadásul őrjítően kitartó is volt. A cég hiába tiltotta le folyamatosan a felhasználónevét, mindig újjal jelentkezett. Végül 24 különböző emailcímmel regisztrált, és

összesen 4646-szor elégítette ki magát.

És bár a cég minden egyes fogadott hívás után állami dotációt kap, most mégis bírósági ítélettel akarják eltiltani Marcanót szoftverük használatától. (Via Gothamist)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.