John Oliver rátalált Toroczkai Lászlóra, és nagyon jól szórakozott rajta

2015 szeptember 28., hétfő 10:38
277

A Last Week Tonight műsorvezetője 18 perces blokkot szentelt az európai menekültválságnak. Oliver messziről indít, bírálja az amerikai sajtó megoldásait is, például a Fox News-t, amiért régi felvételeket adnak el új felvételként, ezzel szítva a terrorizmussal paráztató hangokat. Van még szó rengeteg mindenről, a görög helyzetről, arról, hogy hogyan fogadták a menekülteket Németországban, majd pedig a populista, menekültekkel szemben ellenségesen fellépő politikusokról. Ekkor bukkan fel először Orbán Viktor, majd nem sokára elhangzik az Ásotthalom szó is John Oliver szájából, valószínűleg élete során először.

Oliver ugyanis részleteket vágott be abból a kisfilmből, amit Toroczkai László, Ásotthalom szélsőjobboldali polgármestere forgatott a menekültek elriasztására. De Oliver szerint akármennyire is ijesztő zenét vágnak be a film alá, amíg mindössze egyetlen furgont tudnak felmutatni, amivel a határt védik, addig nem lesz túlságosan elrettentő az üzenet. Majd szóba hozza azt is, hogy a határőrizet talán nem egyenlő azzal, ha valaki kidobóembernek néz ki. Ez a rész a hetedik perc elején kezdődik.

Innen pedig átkanyarodik arra, hogy az ásotthalmi polgármester egyáltalán nem lóg ki a sorból, Magyarország az egyik legundorítóbb módon reagált a menekültek érkezésére egész Európában. Bevágnak egy részletet a röszkei etetésről majd László Petra híres támadásáról is. Ebben az az igazán szomorú, hogy a magyar civilek hatalmas munkával tettek meg mindent, hogy az ide érkező embereknek jobb dolguk legyen Magyarországon, és elég egy magából kikelő operatőr és egy teljesen érthetetlen és védhetetlen rendőrségi ételosztás, hogy utána az egész világon ezek a képsorok terjedjenek el.

Ezek után Oliver kanyarodik tovább, Szlovákiával és Ficóval, majd a lengyelekkel foglalkozva, otthagyva lángokkal ölelt kis hazánkat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt