Lemondott a szegedi egyetem kancellárja, aki meztelen nőket posztolt Facebookra, azzal a szöveggel, hogy végre normális bevándorlók

oktatás
2015 szeptember 28., 11:28
comments 443

A delmagyar.hu információi szerint szenátusi ülést tartanak ma délután a Szegedi Tudományegyetemen, mert bejelentette lemondását Devecz Miklós kancellár. Ő azért került a hírekbe az elmúlt napokban, mert megosztott egy posztot Facebookon, amin egy csónaknyi meztelen nő volt látható, rajta pedig lengyelül a felírat, hogy végre normális bevándorlók.

szeged

A profilja azóta eltűnt a Facebookról, Devecz mellett pedig közleményben kiállt múlt héten még az egyetem vezetése (Update: ez az információ eredetileg tévesen szerepelt a hivatkozott cikkben, ugyanis nem állt ki Devecz mellett az egyetem vezetése). Az egykori kancellár még az örök érvet is bedobta, amikor valaki hülyeséget követ el az interneten, és azt mondta, hogy profilját meghekkelték. Sőt, mint ahogy az Átlátszó Oktatás írja, Devecz még feljelentést is kilátásba helyezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.