Magyar kamionban halt meg egy menekült Calais-nál

Egyéb
2015 szeptember 29., 10:32
comments 178

Kedden reggel nyolc óra körül a calais-i kikötőhöz vezető gyorsforgalmi úton fékezett nagyot a magyar rendszámú, falemezeket szállító kamion. A fékezés után a sofőr megállt, hogy ellenőrizze a rakományt, ekkor találta meg a raktérben a húszéves iraki menekült holttestét. Valószínűleg a fékezéskor ráboruló rakománytól halt meg. A fiú két családtagjával bújt meg a raktérben, ők jól vannak.

A kamion a Waberer's cég tulajdonában van. Június huszonhatodika óta ez volt a tizenkettedik, hogy egy migráns a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagút francia oldalán vagy annak közelében baleset vagy áramütés miatt meghalt.

Calais-nál korábban rendszeresen rohantak meg migránsok kamionokat, hogy annak rakterébe bújva jussanak át Nagy-Britanniába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.