Magyarország legtökösebb hivatalnoka a kecskeméti főépítész?

idióta rekordok
2015 szeptember 29., 04:07
comments 186

Kiakadtak a kecskemétiek: harminc éven keresztül kerülték el a kiskörúti dugókat a Czollner tér felé, de most egyirányúsították azt. Senki sem érti, hogy miért. A város önkormányzata szerint a tér túloldalán lévő iskola kérte a változtatást, de az igazgató szerint ilyen nem történt. A helyiek aláírás gyűjtésbe kezdtek az eredeti forgalmi rend visszaállításáért, mikor valakinek eszébe jutott, hogy ezen a téren lakik a helyi főépítész.

Öveges László főépítész szomszédja szerint a hivatalnok már régóta tervezte az utca forgalmi rendjének a megváltoztatását:

"Már két éve mondogatja a Laci, hogy egyirányú lesz itt a forgalom. Nem hittem, hogy meg fogja lépni. Nekem nem gond, mert alig vezetek, de ha belegondolunk, nonszensz. Felborította a város ritmusát."

A Blikk megkereste az önkormányzatot is,  dr. Szeberényi Gyula, Kecskemét alpolgármestere elmondta, hogy hozzá nem érkezett kérés az egyirányúsításra,

"az igényeket a főépítész úr kezeli."

Öveges László tagadja a vádakat, szerinte ez a döntés egy korábbi közlekedési koncepció része volt. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.