Pár dolog, amit a Barkácsvetélkedőről tudni kell

barkácsvetélkedő
2015 szeptember 29., 09:49

Vannak azok a videók a Youtube-on, amik úgy kezdődnek, hogy egy arc egy asztalnál kávézik, és újságot olvas.

Felemeli a csézsét, az alól kicsúszik egy zsinór. A zsinór végéhez kötött ceruza leesik, benyom egy kapcsolót. A kapcsoló beindít egy hajszáírtót, amitől megijed egy hörcsög, és beszalad, egy csőbe. A cső végén meglök egy golyót….

… aztán még történik 32 ilyen jópofa lépés, a végén egy ragasztószalag átgurul az újságon, és lapoz egyet.

Az arc meg olvas tovább.

Megnézni egyszerűbb.

link Forrás

Ezeket a holmikat Rube Goldberg gépnek hívják, és a 444 és a MasterCard most öt csapatot keres, hogy azok egy-egy ilyen gépet építsenek.

Ez lesz az Első Magyar Országos Antigravitációs Barkácsvetélkedő.

A tervezőkről, az építésről, a gépekről a 444 videós sorozatban számol be. A győztes csapat tagjai egy San Francisco-i tanulmányutat nyernek, repülővel, szállással, ellátással, tokkal, vonóval, mindennel együtt. Ezt adja a MasterCard.

Ezen felül MIND AZ ÖT csapat, amelyik bejut a versenybe, és megépíti a gépet, az egy nagy értékű Nikon D5300 fényképezőgépet, hozzá tartozó felszerelést és 30 ezer forint értékű digitális képkidolgozást is kap. Ezt adja a 220volt.hu.

A vetélkedő nagy vonalakban így fog kinézni

Szeptember 28-tól október 15-ig várjuk 5 fős csapatok jelentkezését a versenybe. Hogy pontosan mik a szabályok, azt ITT el tudjátok olvasni, de pár dolgot azért itt is kiemelünk.

  • A csapatot úgy érdeme összerakni, hogy legalább egy embernek legyen kedve, és esetleg minális tapasztalata digitális tartalomrögzítésben. Tehát ha csinálni kell egy fényképet, ne adj isten egy felvennie egy pár perces vágatlan videót, akkor ne jöjjön zavarba. Nem kell profi fotós, de valaki, aki be tud kapcsolni egy webkamerát, ne adj isten GoPro-t igen.
  • A jelentkezéshez csatolni kell a felépíteni tervezett gép tervét.
  • A gép építéséhez 100 ezer forint értékben vásárolunk nektek “alapanyagokat”.
  • Annyi nehezítés van, hogy a gépbe legalább 15 lépésbe mehatározott boltokból vásárolt holmikat kell beépíteni. Hogy melyikek ezek a boltok, és miket lehet ott kapni, azt ITT elolvashatjátok. Ezekben a boltokban lehet MasterPass-szal fizetni.
  • Október 19-én kihirdetjük a versenybe bejutott csapatokat, és elkezdődik az építkezés, ami november 8-ig tart. Ez alatt az idő alatt a 444 többször is forgat a csapatokkal, de a csapatoknak is feladata lesz, hogy az építkezés egy-egy pillanatát megörökítsék. Ezek a képek, rövid videók mennek az Építési Naplóba, amit minden csapatnak vezetnie kell, és amiről ITT tudtok bővebben olvasni.
  • November 9. és 11. között kihirdetjük a győztest.
  • Videós felhívás errefelé.