Rács mögött marad Tarsoly Csaba

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy

előzetes letartóztatásban marad Tarsoly Csaba.

A Fővárosi Törvényszék felülbírálta és megváltoztatta a Budai Kerületi Bíróság múlt szerdai ítéletét, ami házi őrizetbe engedte volna a Quastor-vezért. Az első fokú döntés ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, aminek helyet adott a Törvényszék.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, amit a Fővárosi Törvényszék helybenhagyott.

A jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

 

Ismert, a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatását március 29-én rendelte el a bíróság. Ezt megelőzően a jegybank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki a céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt.

Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta. Az ügyben a nyomozás március 11-én indult el.