Új 2000-es és 5000-es címletek is jönnek

PÉNZ
2015 szeptember 29., 09:49
comments 82

Alig néhány napja, hogy a Magyar Nemzeti Bank megkezdte az új húszezresek kibocsátását, folytatva ezzel a banjegyek lecserélésének sorozatát, ami előző év őszén, a tízezresek bevonásával és újranyomásával kezdődött.

zöld húszezres
A vs.hu most írt a jegybanknak, hogy mik a további tervek, és kiderült, hogy a 2000-es és 5000-es bankjegyekre is hasonló sor vár, de ezeket várhatóan csak 2017 első hónapjaiban kezdik el kicserélni. Minderre azért van szükség, mert az MNB szerint érdemesebb biztonságosabb címleteket forgalomba hozni. A folyamat amúgy elég drága:

a bankjegyállomány cseréje összesen nettó 15-20 milliárd forintba kerül majd,

igaz, ennek 60 százaléka a régi címletek elhasználódása és cseréje miatt egyébként sem volna megspórolható.

(vs.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.