Az amerikaiak lebombázták Kunduz tartomány tálib árnyékkormányzóját

külföld
2015 szeptember 30., 03:27

Amerikai légicsapás végzett az afganisztáni Kunduz tartomány tálib árnyékkormányzójával, Mavlavi Szalammal. A légicsapásban az afgán titkosszolgálat, az NDS szerint Szalam helyettese és még 15 tálib is életét vesztette.

A tálibok hétfőn pont Kunduzban érték el 2001 óta legnagyobb harci sikerüket: három oldalról indított támadással egy nap alatt elfoglalták a tartományi fővárost. Elfoglalták a börtönt is, ahonnan több száz fegyencet, köztük tálib harcostársaikat is kiszabadították. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.