Budapest szerződést bontott a Mahir Cityposterrel

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén határozatban mondta fel a Mahir Cityposterrel kötött szerződését a fővárosi hirdetőoszlopok üzemeltetéséről.

A döntés értelmében a szerződést október 31-i hatállyal mondták fel, azt követően a cégnek hatvan napja van a több mint hétszáz hirdetőoszlop elbontására.

A Mahir Cityposter Simicska Lajos cége. Simicska korábban a Fidesz körüli üzleti kör meghatározó figurája volt, de februárban nyilvánosan szakított Orbán Viktorral. Azóta korábban az állammal nagyon gördülékenyen üzletelő vállalkozásainak egyre több problémája akad, legnagyobb cégét, a Közgépet például a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatával még a közbeszerzésekből is kizárták - igaz, ezt a döntést azóta a bíróság felfüggesztette.

A döntésről rövid hírben beszámoló MTI a hír angol nyelvű változatában arról is írt, hogy a Demokratikus Koalíció budapesti szervezete rendőrségi feljelentést tett amiatt, hogy tudomásuk szerint a Fidesz a piaci ár alatt hirdethetett Mahir Cityposternél, melynek hirdetőoszlopain 2010-14 között kizárólag a Fidesz jelenthetett meg politikai hirdetéseket.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.