Jó hírek vidékről - A Sóstó Zoo csúcsminőséget képvisel az öreg kontinensen

Állatvédelem
2015 szeptember 30., 15:08

Jól élnek a vadak a keleti végen, és erről most már hivatalos papír is van.

A közzétett adatok alapján a 250 ezer és 500 ezer közötti látogatói kategóriában a Nyíregyházi Állatpark a dániai Aalborg és Odense állatkertjeivel együtt azonos pontszámmal az első helyen végzett.

Ugyanebben a csoportban a Szegedi Vadaspark a 26., a Veszprémi Állatkert pedig a 33. helyezést érte el. A minősítési rangsor szerint az egymillió látogató fölötti kategóriában Bécs lett az első, az ezen a listán szereplő egyetlen magyar állatpark, a Fővárosi Állat- és Növénykert a 14. helyet csípte el.

A Nyíregyházi Állatpark gyűjteményében sok ritka állatot mutat be a közönségnek, a minősítésben ez is egy komoly pontozási szempont volt. A minősítő szervezet az összes látogatószám mellett vizsgálta a hazai és a külföldről érkezett vendégek létszámát és arányát, amelyben egyébként jól áll a nyíregyházi állatpark: az eddigi adatok szerint 250 ezer körül lehet a magyar, és 180-200 ezer közötti a külföldi, többségében Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és Ukrajnából érkezett vendégek száma.

(nyitókép - Sóstó Zoo facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.