László Petra azt mondja, hogy tudtán és akartán kívül rúgta meg a menekült gyereket

migráció
2015 szeptember 30., 11:24
comments 615

Nyilatkozott a Heti Válasznak László Petra, aki az N1TV operatőreként inzultált Röszkénél több migránst. Egy kislányt biztosan megrúgott, hogy a gyerekét a kezében cipelő férfit felrúgta-e vagy csak akarta, arról pedig nagy vita kezdődött.

A teljes interjú még nem érhető el, a beharangozó szerint azt mondta: "Fel kellett volna ismernem, hogy hullafáradtan nincs keresnivalóm a tűzvonalban. Közel mentem, és elégtem. Az viszont már nem az én bűnöm, hogy eszközként használtak Magyarország lerasszistázásához".

Szerinte akkora bűnt nem követett el. Sokan zaklatják, tart az állítólag a fejére kitűzött vérdíjtól, ezért nem is készülhetett róla új fotó.

"Bűnhődök, rettegek, de azért itt vagyok, válaszolok a kérdéseire, és még csak azt sem mondhatom, hogy ennél nincs rosszabb" - nyilatkozta, arra célozva, hogy az első gyerekét egynapos korában elveszítette, a másodikkal elvetélt. Két gyereket szült ezután, egész életében klasszikus családot akart,

"És erre, tudtomon és akaratomon kívül, megrúgtam egy gyermeket. Nagyon tud fájni"

tumblr_inline_nuda9mJTZm1qfo6zy_500

László Petra korábban - miután a világot bejáró felvételek miatt elbocsátották az N1TV-től -  írt már egy levelet a Magyar Nemzetnek. Ebben is célzott arra, hogy ő családanya, ezért is különösen sajnálja, hogy “a sors pont egy gyereket sodort az utamba”, ezt akkor észre sem vette. Már itt is azt bizonygatta, hogy nem egy szívtelen, gyerekeket rugdosó operatőr, őszintén sajnálja és megbánta a történteket, de nem szolgált rá az ellene folyó politikai boszorkányüldözésre és a halálos fenyegetésekre, amiket kapott.

Az esetről azt írta, hogy amikor az egyik migráns nekirontott, megijedt, írja, és elpattant benne valami. Nem látta a kamera miatt, hogy mi történik, és meg akarta védeni magát. Pánikban volt, sok száz emberrel nézett szembe, és rossz döntést hozott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.