666 tagja van a Jehova tanúinak Izlandon

vallás
2015 október 02., 06:40
comments 37

Kijöttek a legfrissebb népszámlálási adatok a 331 ezres szigetországban, a vallási adatok között pedig akadt érdekesség. A legtöbben persze az állami egyház, a lutheránus alapokra épülő nemzeti vallási felekezet tagjai, összesen 240395 ember, de ebben nincs is sok meglepő, mivel sokakat már automatikusan regisztrálnak születésük pillanatában.

Ennél már csak az érdekesebb, hogy a hivatalos statisztikák szerint 666 darab Jehova tanúja van az országban. Mellettük akad még 839 muzulmán, 19343 lutheránus, aki egy olyan felekezet tagja, amely független a nemzeti egyháztól és 12207 katolikus. Ezen kívül van még 3101 tagja a pogány Ásatrú Társaságnak is (a növekvő pogány izlandi vallási életről épp nemrég írtunk), 1041 buddhista is él a szigeten és 888 ortodox keresztény is. A szigeten nincs nyilvántartott zsidó vallási közösség, viszont ott a Teozófiai Társaság, aminek egyetlen tagja van. A vallásokon kívül álló Etikus Humanista Társaságnak összesen 1217 tagja van, míg összesen 20023 ember van, akit egyetlen társasághoz sem regisztráltak. (Grapevine)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.