A Coca-Cola és a McDonald's összefogott Sepp Blatter lemondásáért

A FIFA elnöke, Sepp Blatter azt mondta, akkor sem lép vissza, ha a legnagyobb szponzorok a Coca-Cola és a McDonald's támadják be.

Viszont a Coca-Cola szerint minden nap hivatalban eltöltött nappal tovább rombolja a FIFA hírnevét. A Mekinél is úgy gondolják, hogy az lenne a legjobbat a játéknak, ha az elnök visszalépne.

McDonald's Reports Second Quarter Earnings and Record Sales Reflecting Revitalization Progress

Blatter ellen a múlt héten indítottak nyomozást a svájci hatóságok korrupció gyanúja miatt. Blatter akkor úgy nyilatkozott, hogy ennek ellenére februárig ellátja az elnöki teendőket.

Azzal gyanúsítják, hogy a FIFA érdekeivel ellentétes szerződést kötött a világbajnokságok televíziós jogairól. Valamint szabálytalanul fizetett ki nagyobb összegeket az UEFA vezetőjének, Michel Platininek.

Blatter májusban választották újra a FIFA elnökének, de már az akkori szavazást is egész letartóztatási hullám kísérte. A FIFA május végi kongresszusának nyitónapja előtt, május 27-én hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával. Velük együtt összesen 14 FIFA-tisztségviselőt és cégvezetőt vádolt meg az amerikai igazságügyi minisztérium bűnszövetkezet működtetésével, amihez több mint 150 millió dollárnyi vesztegetési pénz futott be. (BBC)