Kezdi megbontani az elméket a munkahelyi unalom Franciaországban

2015 október 2., péntek 15:46
219

A francia munkavállalóknál olyan kritikus szintre lépett az munkahelyi unalom, hogy az sokaknak már súlyos depressziót okoz. Christian Bourion, a ICN Business School professzora szerint a francia munkavállalók nagy részének akkora traumát okoz, hogy minden nap szét kell unniuk magukat a munkahelyükön, hogy sokaknak az elméje is megbomlik.

Bourion kifejlesztett egy programot, amivel megnézte, hogy a francia chatszobákban milyen kifejezéseket használnak leggyakrabban a munkahelyükkel kapcsolatban. Az eredmények azt mutatták, hogy drámai méreteket ölt a munkahelyi punnyadás miatti panaszkodás: 2011-ban 184 ezerszer írtak arról, hogy unatkoznak, míg 2015-ben már 542 ezerszer írtak erről.

Bourion professzor szerint ennek az lehet az oka, hogy

a szigorú francia munkavállalói jogok miatt nagyon macerás kirúgni valakit az állásából, ezért sokakat akkor is alkalmaznak, ha már nem tudnak neki értelmes feladatokat adni.

Annak a hatmillió közigazgatásban dolgozó franciának, akiknek sokszor azért adnak munkát, hogy alacsonyabban tartsák a munkanélküliséget, a kutató szerint komoly veszélyben van a mentális épsége.

A professzor szerint a dolgozókat az is nagyon megviseli, mikor be kell vallaniuk, hogy nincs semmi dolguk, ezért sokat beszélnek róla, hogy úgy tűnjön, mintha lenne.

Aki ennél jobb trükköket dobna be, azoknak összeszedtük, hogyan verje át az egész irodát, és hitesse el mindenkivel, hogy veszettül dolgozik. (via Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt