Kezdi megbontani az elméket a munkahelyi unalom Franciaországban

A francia munkavállalóknál olyan kritikus szintre lépett az munkahelyi unalom, hogy az sokaknak már súlyos depressziót okoz. Christian Bourion, a ICN Business School professzora szerint a francia munkavállalók nagy részének akkora traumát okoz, hogy minden nap szét kell unniuk magukat a munkahelyükön, hogy sokaknak az elméje is megbomlik.

Bourion kifejlesztett egy programot, amivel megnézte, hogy a francia chatszobákban milyen kifejezéseket használnak leggyakrabban a munkahelyükkel kapcsolatban. Az eredmények azt mutatták, hogy drámai méreteket ölt a munkahelyi punnyadás miatti panaszkodás: 2011-ban 184 ezerszer írtak arról, hogy unatkoznak, míg 2015-ben már 542 ezerszer írtak erről.

Bourion professzor szerint ennek az lehet az oka, hogy

a szigorú francia munkavállalói jogok miatt nagyon macerás kirúgni valakit az állásából, ezért sokakat akkor is alkalmaznak, ha már nem tudnak neki értelmes feladatokat adni.

Annak a hatmillió közigazgatásban dolgozó franciának, akiknek sokszor azért adnak munkát, hogy alacsonyabban tartsák a munkanélküliséget, a kutató szerint komoly veszélyben van a mentális épsége.

A professzor szerint a dolgozókat az is nagyon megviseli, mikor be kell vallaniuk, hogy nincs semmi dolguk, ezért sokat beszélnek róla, hogy úgy tűnjön, mintha lenne.

Aki ennél jobb trükköket dobna be, azoknak összeszedtük, hogyan verje át az egész irodát, és hitesse el mindenkivel, hogy veszettül dolgozik. (via Independent)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.