Majdnem szétesett a Fidesz: többen jelentkeznének alelnöknek, mint ahány alelnöki hely van

katasztrófa
2015 október 2., 10:04
comments 100

A Fidesz közelmúltbeli történetéből alig ismert válság rémképe bukkant fel hirtelen: a kormánypárt november 15-én tartja majd tisztújító kongresszusát, és az Index információi szerint a nehezen értelmezhető helyzet állt elő, hogy

a három megüresedő alelnöki helyre öten jelentkeznének.

Nevezetesen Gulyás Gergely, Kubatov Gábor, Gyürk András, Kocsis Máté és Németh Szilárd.

Hajjaj, mi lesz így. Mielőtt feloldjuk a káoszt, hogy egy kicsit megnyugodjunk, hallgassuk meg, mit mond a párton belüli versenyről Fónagy János 2013-ban:

Na és akkor előfordulhat olyan helyzet, hogy a tisztújító kongresszuson majd több jelölt közül kell választania a delegáltaknak? Szerencsére nem! A lap információi szerint ugyanis addig Orbán Viktor, Kövér László és Rogán Antal le fogja meccselni, hogy kikre lehessen majd szavazni az aspiránsok közül.

A Fidesznek amúgy négy alelnöke van, de Pelczné Gáll Ildikó marad a posztján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt