Új váratlan magyar áldozatai vannak a migránsőrületnek: a horgászok

migráció
2015 október 02., 06:04
comments 84

A migrációs válsághelyzet kezelése miatt általános halászati és horgászati tilalmat rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Zala megyében, a teljes horvát és szlovén határszakaszon - tájékoztatta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége pénteken az MTI-t.

mura horgász

Az érintett területen működő horgászati és halászati egyesületeknek eljuttatott határozat szerint csütörtökön 14 órakor lépett életbe az általános tilalom, ami a határoknál lévő folyókra és a betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszára érvényes. A felsorolás szerint a Mura-folyó, a Lendva-patak és a Határ-patak teljes zalai szakaszán, továbbá a Kerka-patak, a Kebele-patak és a Principális-csatorna torkolatától számított 500 méteres szakaszon érvényes a tilalom.

Az indoklás szerint a válsághelyzet kezelése miatt a megye határszakaszain folyamatos a rendőri és honvédségi jelenlét, a munkájukat pedig az érintett területen zavarhatják a horgászok és a halászok. Zala megyében szeptember 23-án a horvát és a szlovén határszakaszon, annak öt kilométeres sávjában, közbiztonsági okokból részleges vadászati tilalmat léptettek életbe, ugyancsak az illegális bevándorlással összefüggő intézkedésként.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.