Internetes rezsicsökkentés jöhet ki az internetes konzultációból

internetek
2015 október 03., 13:08
comments 85

Miután a kormány a tömeges felháborodást látva nemrég visszakozni volt kénytelen az internatadó bevezetése mögül, akkor jött az ötlet, hogy induljon egy internetről szóló nemzeti konzultáció, amit rá is lehetett bízni Deutsch Tamásra, mivel a fideszes EP-képviselő szemmel láthatólag sokat internetezik.

A konzultáció kezdete óta sok idő eltelt, és mostanra látszik, milyen javaslatok fogalmazódnak meg, melyek majd a parlament elé kerülhetnek. Az egyik ilyen javaslat,

az internethasználat áfájának 27 százalékról 18 százalékra történő csökkentésére vonatkozik.

Deutsch miniszterei biztos erről az Inforádióban beszélt szombaton. Elmondása szerint november közepéig lesz kész a konkrét javaslatcsomagjuk, amit megküldenek a kormánynak.

A rádió honlapja szerint Deutsch Tamás elmondta: mivel az emberek a nemzeti konzultáción támogatták az adócsökkentést, az internethasználat árának mérséklését, ezért szakértők közreműködésével olyan javaslatot tervez a kormány elé benyújtani, amely az internet használatát terhelő áfát 27 százalékról 18 százalékra csökkentené. A kérdést persze pénzügyileg és politikailag a kormánynak kell eldöntenie.

A miniszterelnöki biztos közölte azt is: mivel az emberek azt mondták, hogy legyen egy széles rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomag, az erre vonatkozó javaslatot is leteszik a kormány asztalára. Az még kérdés, hogy pontosan kik, milyen helyzetben lévők legyenek a kedvezményezettek, és a kedvezmény finanszírozása milyen módon történjen, közpénzekből vagy piaci forrásokból. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.