Jól elszórakozik egymással az MSZP és a Fidesz

POLITIKA
2015 október 04., 14:28
comments 190

Szokás szerint ezen a hétvégén is éles pengeváltásra került sor a legnagyobb jobboldali és legnagyobb baloldali párt között.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány, mivel nem tudja megoldani az ország igazi gondjait, falakat emel társadalmi csoportok - például az egészségügyben és az oktatásban dolgozó közalkalmazottak, vagy az egyetemen tanulók és a gimnazisták - közé.

photo_camera Kunhalmi Ágnes (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Példaként az egykulcsos adót említette, ami a szegények és gazdagok közé ver éket, de felhozta azt is, hogy a bürokratizált állam és a tandíj társadalmi csoportokat zár ki a tudásból. Ha ez nem lenne elég, tette hozzá Kunhalmi, a kormány korruptabb, mint a rendszerváltás utáni összes kabinet együtt.

Szokás szerint, alig három-négy órát késett a kormánypárt válasza. Ez az egész csak azért érdekes, mert a közvélemény alig értesülne arról, mint mond az MSZP, ha a Fidesz nem tüzelne azonnal. Jó ez így a feleknek, az MSZP kap egy kis nyilvánosságot, a Fidesz elmondhatja a maga mantráját, és mindenki mehet dolgára. Itt a Fidesz közleménye, nagyon nincs is mit hozzátenni:

  • Hazug és álságos a szocialisták politikája. Az MSZP bort iszik és vizet prédikál, mert amikor hatalmon voltak, a magyar embereket nemhogy nem segítették, hanem "népnyúzó", megszorító politikát folytattak.
  • Az MSZP hazudik, ők voltak azok, akik általános tandíjat vezettek be, amelyet a magyar emberek népszavazáson töröltek el.
  • Az MSZP volt az, amely brutálisan emelte az adókat, a Bajnai-kormány idején a félszuperbruttóval még a járulékokat is megadóztatták és ingatlanadó bevezetését tervezték.
  • A szocialista kormányok brutálisan emelték a rezsit: háromszorosára a gáz és kétszeresére a villamos energia árát.
  • Az MSZP által támogatott Bajnai-kormány csökkentette a pedagógusok és a köztisztviselők bérét.
  • Ezzel szemben a Fidesz-kormány csökkentette az adókat, megemelte a pedagógusok, rendőrök és katonák bérét és negyedével csökkentette a rezsit.

Köszönjük a figyelmet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.