Merkel szerint nem csorbítja a német gazdaság hírnevét a VW-botrány

külföld
2015 október 04., 11:46
comments 157

"Drasztikusként" jellemezte a VW-botrányt Angela Merkel, de a német kancellár attól nem tart, hogy ez ártana a német gazdaság jó hírének. A botrány "nem okozott olyan nagy kárt, ami alapján feltételezni lehetne, hogy üzlet szempontjából Németország nem jó hely" - mondta a Deutschlandfunk közszolgálati rádiónak.

A Volkswagen a dízelmotorjaival csalt, ezekbe olyan szoftvert telepítettek, ami érzékelte, ha a motort futópadon tesztelik, és ilyenkor a paramétereket módosítva kedvezőbb környezetszennyezési adatokat produkált. A csalás világszerte csaknem 12 millió VW-csoporthoz tartozó autót érint, több országban ideiglenesen betiltották az érintett dízelmotorokkal gyártott autók forgalmazását.

A VW akár 18 milliárd dolláros büntetésre is számíthat az Egyesült Államokban, illetve vissza is kell hívnia több modelljét. A cég árfolyama mélyrepülésben van a botrány kitörése óta, a büntetések miatt pedig évekre veszteségessé válhat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.