Óriási vihár volt Dél-Franciaországban, legalább tizenhatan meghaltak

Tizenhatan meghaltak, és három ember eltűnt vasárnap hajnalban, miután óriási vihar érte el Dél-Franciaország partjait. A kritikus helyzetre való tekintettel természeti katasztrófahelyzetet kellett kihirdetni.

Fotó: AFP / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET

A Földközi-tenger menti partvidéken mindenhol durva esőzések voltak szombat este, és éjszaka sem csillapodott az időjárás. Alpes-Martimes megye Biot nevű települését sújtotta legdurvábban a vihar.

Cannes-ban néhány óra leforgása alatt közel 200 milliméter csapadék zúdult az utcákra, ami miatt hosszabb áramkimaradások is bekövetkeztek - közel 70 ezer háztartásban vasárnap reggelre már nem működött az áramszolgáltatás. Az esőzés miatt az Antibes melletti Brague folyó is kilépett a medréből.

A helyi tűzoltóság arról számolt be, hogy ketten Cannes-ben, hárman Biot-ban, szintén hárman Vallauris Golfe-Juanban vesztették életüket, és további két áldozata van a viharnak a közeli Mandelieu-la-Napoule-ban. Antibes-ban egy ember halt meg. Francois Hollande köztársasági elnök Biot-ban járt a nap folyamán, ahol együttérzését fejezte ki az elhunytak családtagjaival.

(MTI)