Az Országos Roma Önkormányzat attól tart, hogy Farkas Flórián ki akarja csinálni a szervezetet

politika
2015 október 05., 14:34
comments 166

Országos Roma Önkormányzat elnöke szerint Farkas Flórián akár is fel is számoltatná az szervezetet, ha az továbbra is támadja őt.  Hegedűs István hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a birtokában van egy olyan hangfelvétel, amin Farkas Flórián arról beszél, hogy bizalmi viszonyban van olyan magas rangú személyekkel, akik, ha kell, megszüntetik az Országos Roma Önkormányzatot- számolt be erről az Index.

Hegedüs szerint Farkas akár az egész nemzetiségi önkormányzati rendszert, és a legszegényebb településeket segítő programokat is ellehetetlenítené. Hozzátette, hogy ő állhat amögött is, hogy a kormány nagy összegű EU-s pályázatokat vont el az Országos Roma Önkormányzattól.

Az ORÖ elnöke szerint Farkasnak el kell tűnnie a közéletből, mert csak akadályozza az integrációt. Hozzátette:

„Ha Farkas picit is szereti a roma embereket, még ma lemond, ha nem, megkérjük a miniszterelnököt, hogy azonnal szüntesse meg Farkas miniszterelnöki megbízását.”

Az ORÖ-t tavaly október óta vezető Hegedüs István megválasztásakor Farkashoz közeli embernek számított, azonban mikor sorra derültek ki újabb és újabb részletek az ORÖ botrányos pénzügyeiről, Hegedűs fokozatosan szembe fordult miniszterelnöki megbízottal.

Farkas Flórián botrányai miatt mára patthelyzet alakult ki a szervezetben, a legutóbbi közgyűlésen a napirendet sem sikerült elfogadni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.