Az Országos Roma Önkormányzat attól tart, hogy Farkas Flórián ki akarja csinálni a szervezetet

Országos Roma Önkormányzat elnöke szerint Farkas Flórián akár is fel is számoltatná az szervezetet, ha az továbbra is támadja őt.  Hegedűs István hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a birtokában van egy olyan hangfelvétel, amin Farkas Flórián arról beszél, hogy bizalmi viszonyban van olyan magas rangú személyekkel, akik, ha kell, megszüntetik az Országos Roma Önkormányzatot- számolt be erről az Index.

Hegedüs szerint Farkas akár az egész nemzetiségi önkormányzati rendszert, és a legszegényebb településeket segítő programokat is ellehetetlenítené. Hozzátette, hogy ő állhat amögött is, hogy a kormány nagy összegű EU-s pályázatokat vont el az Országos Roma Önkormányzattól.

Az ORÖ elnöke szerint Farkasnak el kell tűnnie a közéletből, mert csak akadályozza az integrációt. Hozzátette:

„Ha Farkas picit is szereti a roma embereket, még ma lemond, ha nem, megkérjük a miniszterelnököt, hogy azonnal szüntesse meg Farkas miniszterelnöki megbízását.”

Az ORÖ-t tavaly október óta vezető Hegedüs István megválasztásakor Farkashoz közeli embernek számított, azonban mikor sorra derültek ki újabb és újabb részletek az ORÖ botrányos pénzügyeiről, Hegedűs fokozatosan szembe fordult miniszterelnöki megbízottal.

Farkas Flórián botrányai miatt mára patthelyzet alakult ki a szervezetben, a legutóbbi közgyűlésen a napirendet sem sikerült elfogadni.