Elrajtol a tőzsdén Wáberer György fuvarcége

gazdaság
2015 október 05., 18:55
comments 142

Budapesti Értéktőzsde hétfő esti bejelentése szerint 14,65 millió darab, 0,35 eurós névértékű törzsrészvénnyel tőzsdére lépett a Waberer's International.

A cég részvényei először október 6-án jelennek meg a BÉT-terméklistán, de mivel a kibocsátó egyelőre zártkörűen működő részvénytársaság, a papírokkal egyelőre nem lehet kereskedni. A kereskedés valamikor 90 napon belül indul, ha a Waberer's a szabályzatában meghatározott minden vállalásnak megfelel, például átalakul nyilvános részvénytársasággá.

A szállítmányozással, logisztikával és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég tulajdonosa Wáberer György, aki idén a 9. volt a Napi.hu által összeállított 100 leggazdagabb magyar listáján. Wáberert júliusban Orbán Viktor a közúti fuvarozás miniszterelnöki bizotsának nevezte ki.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tőzsdére lépés a kockázati tőkebefektető kilépését jelenti-e, ahogy azt sem, hogy a céget vezető alapító tulajdonos részben megválik-e a tulajdonrészétől vagy sem.

(via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.