Elrajtol a tőzsdén Wáberer György fuvarcége

gazdaság
2015 október 5., 18:55
comments 142

Budapesti Értéktőzsde hétfő esti bejelentése szerint 14,65 millió darab, 0,35 eurós névértékű törzsrészvénnyel tőzsdére lépett a Waberer's International.

A cég részvényei először október 6-án jelennek meg a BÉT-terméklistán, de mivel a kibocsátó egyelőre zártkörűen működő részvénytársaság, a papírokkal egyelőre nem lehet kereskedni. A kereskedés valamikor 90 napon belül indul, ha a Waberer's a szabályzatában meghatározott minden vállalásnak megfelel, például átalakul nyilvános részvénytársasággá.

A szállítmányozással, logisztikával és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó cég tulajdonosa Wáberer György, aki idén a 9. volt a Napi.hu által összeállított 100 leggazdagabb magyar listáján. Wáberert júliusban Orbán Viktor a közúti fuvarozás miniszterelnöki bizotsának nevezte ki.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a tőzsdére lépés a kockázati tőkebefektető kilépését jelenti-e, ahogy azt sem, hogy a céget vezető alapító tulajdonos részben megválik-e a tulajdonrészétől vagy sem.

(via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt