Ezrek köszöntötték Erdogant Brüsszelben

2015 október 5., hétfő 9:09
69

A menekültválságról tárgyal hétfőn Brüsszelben a török elnök, Recep Tayyip Erdogan. Törökországban több mint kétmillió szíriai él menekülttáborokban, és a török partokról indulnak meg a görög szigetek felé azok, akik a balkáni útvonalon szeretnének Nyugat-Európába jutni. Az EU szeretné elérni, hogy a menekülttáborokban élők megfelelő oktatáshoz, egészségügyhöz és munkalehetőséghez jussanak Törökországban, amiket kész anyagilag is támogatni. Ezek mellett szeretné Brüsszel rábírni a török hatóságokat, hogy az embercsempészek ellen érdemben fellépjenek. Jean-Claude Juncker hétfőn találkozik Erdogannal.

AFP PHOTO / BELGA / NICOLAS MAETERLINCK

A Brüsszelben élő törökök üdvözlésére Erdoganék szerettek volna kibérelni egy 18 ezer fős arénát, de ezt a város nem hagyta jóvá, így a török elnök egy emeletes buszról köszöntötte a diaszpórát. A beszámolók szerint 2-3 ezer ember jött össze vasárnap este a Stephanie téren. (BBC/Euractiv)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt