Órákig nem vették észre a hongkongi Mekiben, hogy a szomszéd asztalnál ülő nő már nem él

Órákig feküdt holtan szombaton egy forgalmas hongkongi McDonald's-ban egy hajléktalan nő, mire észrevették, hogy már nem él. A  rendőrség szerint egyre gyakoribb, hogy a hajléktalanok a 24 órás McDonald's-okban húzódnak meg.

A helyi lapok tudósításai szerint mikor a nőt az asztalra rogyva megtalálták, már 24 órája ott lehetett az étteremben. Mikor az étterem vendégei először észrevették, hogy valami baj van, a nő legalább 7 órája feküdt ott mozdulatlanul.

A város vezetésének jóléti ügyosztálya aggódik, hogy a hasonló esetek bármikor megismétlődhetnek. Az ügyosztály szóvivője elmondta, hogy igyekeznek minél több támogatást adni az utcán élőknek, hogy növeljék az önállóságukat, de egy nagyon összetett szociális problémával állnak szemben. Hongkongban egyre jobban aggódnak a hajléktalanok növekvő száma miatt. A város teljes lakosságához képest még nincsenek sokan, a legtöbben a lakásárak hirtelen megugrása miatt kerültek az utcára.

Az érintett McDonald's vezetője bánatát fejezte ki a tragédia miatt. Elmondta, hogy ők mindig mindenkit szívesen látnak az étteremben. Annak érdekében, hogy kellemes környezetet biztosítsanak az étkezéshez, nem szokták zavarni a vendégeiket. Csak külön kérésre mennek ki az asztalokhoz. (The Times of Florida)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.