17 év után lett meg a csecsemőgyilkos asszony

Tbg
bűnügy
2015 október 06., 06:27
comments 143

Egy régi, székesfehérvári gyilkossági ügy ért véget a közelmúltban, derül ki a Zsaru magazin legfrissebb számából. Az ügyről a police.hu is beszámolt.

Eszerint 17 évvel ezelőtt egy szemetesben leltek rá egy újszülött holttestére, akit az elkövető egy takaróba illetve szemetes zsákba csavart, szájába gyerekzoknit tömött.

A rendőrök a nyomokból (állatszőr, gyerekzokni) arra következtettek, hogy az elkövető egy, már gyereket nevelő és kisállatot tartó nő lehet. Látókörükbe került egy közelben lakó, gyanúsnak tűnő fiatalasszony, ám őt a nőgyógyászati vizsgálat tisztázta.

Az azóta eltelt 17 évben azonban sokat fejlődött a technika, a helyszínen talált DNS-minta pedig a rendőrök birtokában volt, így újra felkeresték az asszonyt.

„A fiatalasszony nem lepődött meg, nem kérdezett, beletörődő, együttműködő volt, viselkedése arra utalt, tudja, a játszma véget ért. Pár szóval vázoltam neki, hogy az egyre fejlődő technikai módszerekkel mind közelebb kerültünk a 17 évvel ezelőtti eset felgöngyölítéséhez. Megkérdeztem tőle, el akar-e mondani valamit. „Mit kaphatok én ezért?” – kérdezett vissza, majd részben beismerő vallomást tett.”

-  írja a rendőrség honlapja.

A nő a rendőröknek azt mondta, régóta várta, hogy kiderüljön sötét múltja. (Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.