Dán civilek libanoni újsághirdetésekben biztatják a menekülteket

2015 október 06., 17:51
comments 109

A dán kormány négy libanoni újságban jelentette meg múlt hónapban hirdetéseit, amiben angolul és arabul hívják fel az Nyugat-Európába induló menekültek figyelmét, hogy 

"szigorúbb menekültügyi törvények léptek életbe Dániában, nem érdemes útnak indulni."

A magyar kormányéhoz hasonló kampányra most dán civilek válaszoltak, mégpedig úgy, hogy a ugyanezekben a lapokban, a kormány hirdetéseire hasonlító reklámot helyeztek el. 

photo_camera

A pénteken megjelent hirdetésekben elnézést kérnek a kormány menekültellenes politikájáért, és azt írják, hogy

"mi, dán polgárok szeretnék kifejezni együttérzésünket a háború elől menekülőkkel."  

Minden az országba érkező menekültek bízhat abban, hogy támogatni, segíteni fogják. 

A kampányra adományokból jött össze a pénz, több mint 167 ezer korona, ami jóval kevesebb mint amennyit a dán kormány költött a hasonló hirdetésekre. (WashingtonPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.