2011 óta 432 milliárd forint ment el a közmédiára

Média
2015 október 07., 14:22
comments 181

Időnként érdemes összesíteni, mennyibe kerül nekünk a leginkább állami propagandagépezetként és pénzszivattyúként működő közmédia. Most épp az atv.hu szedte össze ezt: ez alapján 

2011 és 2015 között 432 milliárd forint ment el erre adóforintjainkból. 

És az őrületnek persze még nincs vége, jövőre további 77 milliárd forint volt előirányozva. Egészen a múlt hétig, amikor a Nemzetgazdasági Minisztérium még hozzácsapott egy szerény 47 milliárdot. 

Erre az adósságrendezés miatt volt szükség, a megnövekedett forrásoknak köszönhetően így az MTVA jövőre 9 milliárd forinttal költhet többet tartalom-előállításra. 

Az MTVA épp nemrég árulta el, hogy a tavasz óta működő M1 hírcsatorna és a sportra szakosodott M4 idén tízmilliárd forintba került, jövőre pedig ennek másfélszereséből fog mindez kijönni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt