CÖF-közeli kamutanárok védték a 3-as metró állapotát

POLITIKA
2015 október 09., 12:28
comments 445

A BKV Figyelő blog ír arról, hogy két, magát a BME tanárának kiadó nő, Csongrádi Eszter tanársegéd és dr. Kaltenekker Anikó professzor írt levelet több szerkesztőségnek, melyben megpróbálták a 3-as metró állapotával kapcsolatos kritikákat elbagatellizálni. 

Levelükben többek között ez állt: 

A 2011-es metrótűz csak egyedi elszigetelt eset volt. A hibát ott is sikerült időben észlelni és a szerelvény félreállításával sikerült egy katasztrófát megakadályozni. Az elmúlt időszakok füstölései sem vezettek tragédiához. Minden egyes esetet időben sikerült észlelni és sikerült a szükséges óvintézkedéseket időben megtenni. Ennek tükrében ki lehet jelenteni, hogy a 3-as vonal legalább annyira biztonságos mint a többi vonal. Az eddig megjelent alaptalan sajtóhíresztelésekkel szemben a 3-as vonal a jelenlegi karbantartás mellett még akár 20 évet is kibír

Apró szépséghiba, hogy a BKV Figyelő szerkesztője, Király Dávid kevés Google-keresés után rájött, hogy a szerzőknek nem sok közük van a BME-hez. Legalábbis erre semmi nem utal az interneten. Annál több minden viszont arra, hogy Csongrádi Eszter és Kaltenekker Anikó is igen aktív a váci CÖF-szervezet körül. Hát ilyen világ ez. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.