Forró gejzírbe esett egy turista Chilében

El Tatio. Kép: Wikipedia

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 68 éves belga nő, aki fotózás közben beleesett egy forró gejzírbe Chile északi részén, az Andokban.

A La Tercera helyi napilap szerint a turistát egy santiagói kórházban ápolják, testének 75 százalékát borítják égési sérülések. Égési sérüléseket szenvedett az asszony férje is, aki megpróbálta kihúzni feleségét a gejzírből a San Pedro de Atacama város közelében fekvő El Tatio nevű gejzírmezőn. 

Az Atacama sivatag mellett 4320 méteres magasságban elterülő El Tatio gejzírmező a világ legmagasabban fekvő ilyen természeti jelensége gejzírjeivel, hévforrásaival, gőzfeltöréseivel. Több mint 80 aktív gejzír található a területen, amelyeket hajnalban figyelhetnek meg a turisták. Ekkor a levegő hőmérséklete még olyan alacsony, hogy az összes kitörő gejzír felett jól látszanak a feltörő forró, több mint 85 Celsius-fokos vízből képződő gőzoszlopok. (MTI/La Tercera)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.