Alig vannak menekültek a magyar táborokban

migráció
2015 október 11., 08:05
comments 119

Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) menekültügyi igazgatója vasárnap arról ebszél, hogy alacsony a magyarországi befogadóállomások kihasználtsága.

Szép Árpád szerint jelenleg a nyitott befogadóállomásokon 612-en vannak. Hozzátette, hogy a viszonylag alacsony szám annak köszönhető, hogy az érkezők számához képest továbbra is rendkívül kevesen kérnek menedéket.

Szombaton 13 ember kért Magyarországtól nemzetközi védelmet, így ebben az évben 176 ezer 308-ra emelkedett a menedékkérők száma. A tapasztalat szerint ők sem várják meg az eljárások végét, hanem ismeretlen helyre távoznak, Nyugat- illetve Észak-Európa irányába. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.