Az exitpollok szerint erősödött, de nem nyert a szélsőjobb Bécsben

külföld
2015 október 11., 15:14
comments 180

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) javára dőlhet el a bécsi tartományi választás a SORA közvélemény-kutató intézet előzetes, vasárnap kora este ismertetett becslése szerint.

Az intézet számításai alapján az SPÖ 39,5, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pedig 30,9 százalékot érhet el. Ezek szerint az SPÖ 4,9 százalékpontot rontana, míg az FPÖ 5,1 százalékpontot javítana a 2010-es eredményeihez képest, a Szabadságpárt egyúttal soha nem látott támogatottságot szerezne Bécsben. A Zöldeknek a Sora intézet 11,6 százalékot jósol. 

E becslés szerint a jelenlegi szociáldemokrata és zöldpárti városvezetés folytathatná munkáját. (MTI/Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.