Brigitte Bardot kegyelmet kér a francia elnöktől a levágásra ítélt hegyi kecskéknek

A világhírű francia színésznő azért fordult Francois Hollande-hez, hogy az elnök gyakoroljon elnöki kegyelmet több száz Alpokban élő kecskének, akik közül többen brucellózissal fertőződtek. 

A színésznő szerint a vágóhídnál kell létezzen humánusabb megoldás, például egy oltáskampány. Jelenleg több száz alpesi kőszáli kecske néz éppen kecskeszemet azzal a nem túl biztató jövőképpel, hogy az emberre is veszélyes kór felbukkanása miatt megölik őket. 

Fotó: Wikimedia Commons.

Hetven állattal már végeztek is az erre kirendelt szakemberek, akik csütörtök óta lövik le a kecskéket. De további 200 állat megölése van még eltervezve, hogy így akadályozzák meg a bakteriális fertőzés elterjedését. 2013-ban már egyszer lemészároltak 200 kecskét, mert akkor két gyermek szervezetében is kimutatták a brucellózist. Ők mindketten nem pasztörizált kecsketejet ittak. De Bardot és más állatvédők szerint az állatok levágása nem sokat ér, ha a járvány megfékezéséről van szó. A francia elnöknek írt nyílt levelében azzal érvel, hogy az alpesi kőszáli kecske egy védett faj, és most ezeknek az egyedeit készülnek éppen leölni.A 81 éves Bardot a nyolcvanas évek óta nem forgat már filmeket, életét azóta teljesen az állatvédelemnek áldozta, a világ egyik legismertebb környezetvédő aktivistájának számít. (Telegraph)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.