Brigitte Bardot kegyelmet kér a francia elnöktől a levágásra ítélt hegyi kecskéknek

ÁLLAT
2015 október 11., 18:05
comments 70

A világhírű francia színésznő azért fordult Francois Hollande-hez, hogy az elnök gyakoroljon elnöki kegyelmet több száz Alpokban élő kecskének, akik közül többen brucellózissal fertőződtek. 

A színésznő szerint a vágóhídnál kell létezzen humánusabb megoldás, például egy oltáskampány. Jelenleg több száz alpesi kőszáli kecske néz éppen kecskeszemet azzal a nem túl biztató jövőképpel, hogy az emberre is veszélyes kór felbukkanása miatt megölik őket. 

photo_camera Fotó: Wikimedia Commons.

Hetven állattal már végeztek is az erre kirendelt szakemberek, akik csütörtök óta lövik le a kecskéket. De további 200 állat megölése van még eltervezve, hogy így akadályozzák meg a bakteriális fertőzés elterjedését. 2013-ban már egyszer lemészároltak 200 kecskét, mert akkor két gyermek szervezetében is kimutatták a brucellózist. Ők mindketten nem pasztörizált kecsketejet ittak. De Bardot és más állatvédők szerint az állatok levágása nem sokat ér, ha a járvány megfékezéséről van szó. A francia elnöknek írt nyílt levelében azzal érvel, hogy az alpesi kőszáli kecske egy védett faj, és most ezeknek az egyedeit készülnek éppen leölni.A 81 éves Bardot a nyolcvanas évek óta nem forgat már filmeket, életét azóta teljesen az állatvédelemnek áldozta, a világ egyik legismertebb környezetvédő aktivistájának számít. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.