Kidobták az elektronikus fesztivált a lengyel templomokból, mert az egyház attól tart a szervezők a Sátánt szolgálják

vallás
2015 október 11., 07:37
comments 183

Új helyszíneket kell keresni Krakkóban a ma kezdődő elektronikus fesztivál, az Unsound koncentrjeinek, mivel a Szent Katalin-templom, valamint a Szent Péter és Pál-templom mégsem engedik meg, hogy bulikat tartsanak náluk. 

Az egyház azzal vádolja a szervezőket, hogy a Sátánt szolgálják. 

A szervezők szerint a levél, amiben a Szent Katalin-templom sátánizmussal gyanúsítja őket, teljesen alaptalan és értelmetlen. Kategorikusan visszautasítják, hogy most vagy korábban a sátánizmust akarták volna népszerűsíteni. Nekik csak az a céljuk, hogy összehozzák a művészeket a közönséggel. A fesztivál programjának összeállításában sem ideológiai, sem vallási megfontolás nem vezette őket. Az elmúlt években semmi gond nem volt a templomokban rendezett koncertekkel.

Most csak találgatni tudnak, hogy mire pöccenhetett be ennyire az egyház. Az őket sátánizmussal gyanúsító Szent Katalin-templomban az apokaliptikus folkot játszó Current 93 koncertezett volna október 16-án.

A buli lefújása miatt a Current 93 alapítója, David Tibet eljuttatott egy közleményt az Unsound szervezőihez, amiben emlékeztet arra, hogy több interjújában is keresztényként határozta meg magát. Teljesen ki van akadva, hogy új helyszínt kell keresni a koncerjének.(Pitchfork)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.