Lemondatnák az ausztrál polgármestert, mert meztelen madonnás pólóban pózolt

külföld
2015 október 11., 18:22
comments 108

Geelong a második legnagyobb város Victoria államban, több mint 150 ezer lakosa van. Amiről talán egy kicsit ismertebb a többi hasonló méretű ausztrál városhoz képest, hogy egy teljesen fékevesztett, mindenféle őrültségre hajlamos polgármester, Darryn Lyons vezeti. 

Ahhoz, hogy kiről is van szó, csak elég átfutni a találatokon, amiket nevére kidob a Google képkeresője:

photo_camera

Akadnak viszont, akiknek nem tetszik Lyons stílusa. Ezért hamarosan tüntetni is fognak ellene, a lemondását követelve. Most azzal háborította fel kritikusait, hogy egy nyilvános rendezvényen olyan pólóban jelent meg, amin a meztelenül stoppoló Madonna volt látható. Íme:

photo_camera

Mindez egy helyi Oktoberfest-eseményen történt, szombaton. Madonna a képen magassarkúban és teljesen meztelenül bukkan fel, kezében egy táblával, amin a "Gas, grass or ass, no one rides for free" felirat olvasható. 

A geelongi kereskedelmi tanács vezetője, Tim Gooden szerint a kép felháborította a helyi nőket, mert negatív sztereotípiákat erősít meg velük szemben, ráadásul a polgármester ezzel rombolta a település hírnevét is. Hétfőn ezért lemondásra fogják felszólítani a 2013 óta polgármesterkedő Lyons-t, aki korábban többek között paparazzóként dolgozott Angliában. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.