Végre kiderült, hogyan kell tudományosan alátámasztott módon felszeletelni egy tortát

életmód
2015 október 11., 19:01
comments 180

Sok szempontból nehezebb lenne az életünk az I Fucking Love Science nélkül (amit amúgy mint most kiderült, egy fiatal lány indított el, itt van vele egy érdekes interjú). 

Most például előástak egy videót, amin egy matematikus elmagyarázza, hogyan érdemes felvágnunk a tortánkat. Mindez nem elhanyagolható kérdés, ugyanis a leginkább elterjedt, szeletelős technikával azt kockáztatjuk, hogy a maradék torta kiszáradhat. Azaz ha nem vagyunk nagyon sokan, és nem fogy el rögtön az összes szelet, akkor így hosszabb távon csak ártunk magunknak. 

De a problémára már 1906 óta létezik megoldás, amikor egy matematikus érvelt a helyes megoldás mellett a Natureben. Ezt mutatja be ez a videó, de ha valaki lusta lenne végignézni, eláruljuk: középen kell egy teljes csíkot húzni, azt kiemelni, a két féltortát pedig ezután összetolni. Majd mindez tovább folytatható később. De ez jól is látszik ezen a videón:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.