Letöltendő börtönre ítéltek két, rendőröket dobáló focihuligánt

2015 október 12., hétfő 9:32
50

Három, illetve négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a két focihuligánt, akik a magyar-romány meccs előtt kövekkel, illetve kukával dobálták a rendőröket.

Az ügyészség vádjai szerint a 27 éves, három év börtönre ítélt vádlott három kővel - ügyészi zsargonban "élet kioltására is alkalmas eszközzel" - célzottan dobálta a rendőröket. Az ő büntetése a tárgyaláson jogerőre emelkedett.

Fiatalabb, 24 éves társa a vád szerint egy műanyag szeméttároló edényt dobott a rendőrök felé. Ő négy évet kapott, de az ítélet nem jogerős, mert ügyvédje fellebbezett ellene.

A román-magyar meccs előtti napon, illetve a meccs napján a rendőrökkel szembeni támadásokkal összefüggésben a Budapesti Nyomozó Ügyészség a fentiekkel együtt eddig összesen 20 személyt állított eredményesen bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak miatt. Közülük 7 vádlottat a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre, további 12 terheltet felfüggesztett szabadságvesztésre, 1 elkövetőt pedig közérdekű munka büntetésre ítélt, egyúttal a terhelteket határozott időre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától. (Via Fővárosi Főügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt