Szegény polgármestereink szünet nélkül húzzák az igát

politika
2015 október 12., 05:10
comments 43

A hivatalos nyilvántartás szerint országunk településeinek polgármesterei

szünet nélkül dolgoznak.

A Blikk 47 önkormányzatnál kérdezett rá a polgármesterek szabadságmegváltására, miután kiderült, hogy a szolnoki polgármester, Szalay Ferenc 119 nap papíron fel nem vett szabadság megváltásaként a ciklus végén 3 millió forintot kapott.

A válaszokból kiderült, hogy többi polgármestertársa is szünet nélkül szolgálta a hazát. A ferencvárosi Bácskai János, aki idén például egész évben szünet nélkül dolgozott azon, hogy ha már mindenféle méreg szivárog az Illatos úton, legalább az információk ne szivárogjanak ki erről, 2010-14 között 98 nap szabadságot hagyott benn, amiért 2,5 millió forintot kapott.

A csepeli rezsibiztos, Németh Szilárd 1,4 millió forintot kapott, aminek a "túlnyomó részét" jótékony célokra utalta. Kósa Lajos, Debrecen volt polgármestere, a Fidesz leendő frakcióvezetője 40 napnyi szabadságát váltotta meg egymillió forinttal.

A teljes listát a Blikkben olvashatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.