A férfi gondatlansága miatt esett le a zenész a tehergépkocsiról

bűnügy
2015 október 13., 07:45
comments 23

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye 

A Tatabányai Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt a 30 éves férfivel szemben. 

Sárisápon 2014. augusztus 16. napján rendezvény keretében lovaskocsis felvonulást szerveztek. A felvonuláson zenét szolgáltató fúvószenekart a férfi az általa vezetett áruszállító tehergépkocsival szállította. A zenekar tagjai a tehergépkocsi rakfelületén elhelyezett, rögzítés nélküli támlás székeken ültek. 

Az elkövető az egyik intézmény kapuján akart betolatni, de a tehergépkocsi ráhajtott az úttest szélén lévő, kiemelt szegélyű útpadkára, ezért a hangszerén játszó sértett a műköves területre zuhant. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, majd később a kórházban meghalt. 

A baleset a férfi gondatlansága miatt azért következett be, mert a tehergépkocsin a szilárd háttámlával ellátott üléseket az alvázhoz vagy a padlóhoz nem rögzítették, illetőleg emelt oldalfal sem került kialakításra. 

Az elkövető beismerő vallomást tett, és a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a tárgyalásról lemondás szabályait alkalmazva döntsön a büntetőjogi felelősségéről. 

Tatabánya, 2015. október 13. napján 

Dr. Reszl Ildikó s.k. főügyész

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.