Aki nyáron születik, magasabb lesz, aki meg ősszel, egészségesebb

életmód
2015 október 13., 04:13
comments 37

Közel félmillió, négyszázötvenezer brit fiatal születési idejét és fejlődését vizsgálták meg a cambridge-i egyetem kutatói. Az eredmények szerint, aki nyáron születik erősebb és magasabb lesz mint a téliek. Az adatok szerint egy decemberi születésű hárommiliméterrel lesz alacsonyabb felnőttkorában, mint egy júniusi. A szakértők szerint ez egyszerűen a jobb idővel magyarázható: az anya szervezete több D-vitamint tud termelni a második és a harmadik trimeszterben tavasszal és nyáron.  A kutatás vezetője, Dr. John Perry szerint kijelenthető, hogy

"aki igazán egészséges babát szeretne, az ősszel fogjon hozzá."

photo_camera AFP PHOTO / ISHARA S. KODIKARA

Az adatokat böngészve maguk a kutatók is megdöbbentek, hogy van összefüggés a születési súly és a pubertás kor kezdete közt. Az okok még felderítésre várnak. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.