Eddig egyetlen, a menekültekkel foglalkozó katona, rendőr és egészségügyes sem fertőződött meg szolgálat közben

migráció
2015 október 14., 17:31
comments 114

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szerdai ülésén számolt be migrációval kapcsolatos közegészségügyi helyzetről Pallet Judit országos tisztifőorvos és Szlávik János, az Egyesített Szent István Szent László kórház immunológiai főosztályának vezetője, írja a napi.hu.

Paller szerint 

"járványveszély nincs, járványügyi kockázat van a migránsáradat miatt."

A tisztifőorvos szerint az ellátórendszer felkészült egy esetleges járványra. Eddig egyetlen a migránsok fogadásával, ellátásával foglakozó katona, rendőr és egészségügyes sem fertőződött meg Paller szerint.  

Szlávik László beszámolójában elmondta, hogy eddig négy maláriával fertőzött embert kezeltek, mindannyian meggyógyultak már. Szlávik szerint csak a szerencsének tudható be, hogy eddig nem hurcoltak be súlyos betegséget a migránsok. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.