ENSZ főbiztos: Úgy beszélnek most a politikusok a menekültekről, mint 1938-ban a zsidókról

POLITIKA
2015 október 14., 19:34

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Zeid Ra'ad Al Hussein szerint olyan retorikát használnak a politikusok a menekültválság során, mint 1938-ban a holokauszt előtt. Hussein szerint érdemes belelapozni az eviáni konferencia leiratába, ott találunk hasonló nyelvezet a maihoz. 

Az eviáni konferencián a náci Németországból menekülő zsidók elhelyezése volt a téma, csak Dominika vállalta, hogy befogad menekülteket. 

Hussein szerint példaként említette, mikor az európai életszínvonal veszélyeztetettségéről beszélt a brit külügyminiszter, Philip Hammond. Vagy mikor Katie Hopkins televíziós, újságíró nevezte csótányoknak a migránsokat. A főbiztos szerint ez olyan volt mintha

a náci Julius Streichert vagy a ruandai rádiót hallotta volna 1994-ben.

(independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.