Pont úgy reagál a magyar futballélet a pótselejtezőre, ahogyan várni lehetett

foci
2015 október 14., 06:14
comments 329

Tegnap Törökország Selcuk Inan utolsó perces szabadrúgásával legyőzte Izlandot, és mivel Kazahsztán (szintén 1-0-ra) győzni tudott Lettországban, Magyarország válogatottja helyett a törökök lettek a legjobb harmadikok az EB-selejtezők során, így pedig mi pótselejtezőre kényszerülünk. 

photo_camera

A magyar futballélet apraja-nagyja pontosan úgy reagált a "csoda" elmaradására, ahogy azt várni lehetett. Néhány idézet a meccs után: 

„Nagyon közel voltunk Franciaországhoz, bosszantó, hogy egy banánhéjon csúsztunk el – ezt a Puskás Akadémia válogatott védője, Fiola Attila nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, aki már az ukrán-spanyol meccset is átizgulta előző este, de végül nem sikerült kiszurkolnia a számunkra kedvező eredményeket.

" (...) az elmúlt évek legnagyobb sikerét értük el azzal, hogy végül megszereztük a pótselejtezős helyet. Nem szabad csüggednünk, mert két találkozót még játszanunk kell álmaink eléréséhez. Persze bosszantó, hogy a selejtezősorozat utolsó napján csúsztunk le az egyenes kijutásról, de ezen már nem tudunk változtatni." - ezt a Legia Varsó csatára, Nikolics Nemanja nyilatkozta, szintén a Sportnak. 

"Egyetlen szabadrúgást kellett volna kibírnunk, és ott lennénk az Európa-bajnokságon” – Sallói István, a válogatott stábjának tagja az origo.hu szerint úgy gondolja, egyszerűen csak iszonyú pechünk volt.

„Ez el lett szúrva Észak-Írországban, ahol 1-0-ra vezettünk, és a végén tíz ember ellen nem sikerült megtartani az előnyt. Ki kellett volna bekkelni azt a meccset, tudnunk kellett volna, hogy ki az ellenfél gólerős játékosa, és nem hagyni gólt szerezni” – vette elő a magyar edzők jó szokását Mészöly Kálmán, aki szerint Dárdai Pállal meglett volna a továbbjutás.

„Ha szilveszterig fociztak volna, akkor sem volt benne a gól a törökökben. De azért érezhető volt, hogy nagyon jó csapat, mentek előre keményen, és nem adták fel egy pillanatra sem. Egy szabadrúgáson múlt, amit gyönyörűen belőtt a török játékos” - foglalta össze az elmaradt siker okait Kű Lajos, az utolsó magyar EB-gól szerzője, aki amúgy optimista, mert a fél kontinens már így is kijutott a tornára, és még mindig jó esélyünk van erre nekünk is.  

Arról, hogy miként és minek köszönhetően jutott el a pótselejtező lehetőségéhez a magyar válogatott, itt írtunk. 

(nso.hu / origo.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.