Egy német vadász kilőtte Afrika legnagyobb elefántját

ÁLLAT
2015 október 15., 20:12

17 millió forintnyi összeget fizethetett ezért a férfi, akit vadászoldalakon istenítenek, az állatvédő-oldalakon pedig átkoznak, amiért Zimbabwéban kilőtte Afrika elmúlt 30 évének legnagyobb, elefántját, ami 40-60 éves lehetett.

Az elefántbikát – aminek a tetemével percekkel az október 8-i kilövés után már fotózkodott is a vadász – nem tudták elsőre beazonosítani, nem a környékről való volt, talán Dél-Afrikából kerülhetett oda. (A címlapképen az 1885-ben, Ontarióban elpusztult Jumbo látható.)

A meg nem nevezett vadász teljesítménye annyiban más, mint a Cecilt, az oroszlánt megölő fogorvos sztorija, hogy ezt az elefántot nem egy nemzeti parkból csalták ki. (Telegraph)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.