A németek pénzt adnak a görögöknek, hogy végre kezdjenek valamit a menekültválsággal

külföld
2015 október 16., 19:04
comments 87

Németország elismerte, hogy a görög gazdaság túl rossz állapotban van, hogy kezelni tudja a menekültválságot, ezért pénzt adna nekik, hogy meg tudják venni meg a határaikat. A görögöknek szánt pénzügyi támogatást bejelentésénél hangsúlyozták, hogy ennek a pénznek semmi köze az adósságelengedéshez.

Steffen Seibert kormányszóvivő Berlinben elmondta, hogy azért akarják támogatni Görögországot, hogy teljesíteni tudja az uniós tagságából fakadó kötelezettségeket és a mostaninál hatékonyabban tudja megvédeni a határait. Hangsúlyozta, hogy a mostani támogatás és az adósságelengedés között nincs semmi kapcsolat. Szerinte egyszerűen arról van szó, hogy irtó gyorsan rendezni kell a helyzetet az EU határrégióiban.

A Wirtschaftswoche nevű gazdasági lapban megszólaló német kormányzati források arról beszéltek, hogy a német vezetés számára most az a legfontosabb, hogy minél több menekültet tudjanak Görögországban tartani.(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.